Categoria: Platges

Catalunya compta amb una gran varietat de platges per a tots els gustos.

A la Costa Brava, al nord de Catalunya, trobaràs platges de sorra daurada i cales pintoresques. Aquestes cales solen ser petites i se situen en ancorades rocoses, envoltades de penya-segats i vegetació exuberant. Les aigües solen ser cristal·lines, la qual cosa les converteix en un destí popular per als amants del busseig i el tub respirador. Algunes de les platges més conegudes de la Costa Brava són Tossa de Mar, Lloret de Mar i Cadaqués.

A la Costa Daurada, al sud de Catalunya, les platges són més extenses i compten amb sorra fina i orada. Aquestes platges són ideals per a relaxar-se sota el sol i gaudir d’activitats com nedar, prendre el sol i construir castells de sorra. Algunes de les platges més destacades de la Costa Daurada són Salou, Cambrils i Sitges.

A Barcelona la platja més coneguda és la de la Barceloneta. Aquesta platja urbana és àmplia i compta amb molt ambient. Aquí trobaràs una barreja de turistes i vilatans gaudint del sol, practicant esports aquàtics i relaxant-se en els nombrosos quiosquets i restaurants de la zona.

En general, les platges de Catalunya solen ser netes i ben mantingudes, amb instal·lacions i serveis adequats per als visitants. Moltes d’elles també compten amb banderes blaves, que són un reconeixement a la seva qualitat i als estàndards ambientals.